Felhívás

Felhívás2019-02-07T07:15:41+00:00

Hogy a Busójárás igazi élmény

– és ne rossz emlék legyen…

 

Annak érdekében, hogy a Busójárás az első pillanattól az utolsóig valódi élmény legyen mindenki számára, amit semmilyen kellemetlenség sem árnyékol be, a szervezők az alábbiakat ajánlják a rendezvényre érkezők figyelmébe:

A 0-3 éves korú gyermekeket a felvonuló, vagy álló tömegbe a szülők ne vigyék, ne engedjék: a kicsik az ágyúlövéstől, kolompolástól, a nagy tömegtől és a körülöttük lévő egyéb idegen ingerektől könnyen megijedhetnek, emiatt csökken a biztonságérzetük.

Babakocsit a tömegbe bevinni veszélyes, mivel a busóálarcon a szemnek fúrt kis lyuk miatt a busónak nincs térlátása, ezért a mellette, alatta, felette lévő tárgyakat, felvonulókat nem látja.

A Busójáráson lovas kocsik, traktorok is közlekednek az emberek között: a babakocsival való biztonságos közlekedést, félrehúzódást a tömeg akadályozza, ami balesetveszélyes szituációkhoz vezethet.

Máglyaégetésnél nagy a füst: a hatalmas tüzet körülállók azt belélegzik, valamint parázs és pernye szállhat a ruhájukra, bőrükre.

Tisztelt Vendégeink, kérjük ne a legjobb, legelegánsabb ruhájukban érkezzenek a Busójárásra, ami megsérülhet, bepiszkolódhat, mert ilyenkor nagyon sokan étellel, itallal a kézben haladnak a tömeggel: sajnos gyakran előfordul, hogy véletlenül teával, forralt borral vagy zsíros, meleg étellel piszkítják be egymás ruháját. Az ilyen okból bekövetkezett károkért Mohács Város Önkormányzata nem vállal felelősséget!

Tisztelt Vendégeink a máglyát saját felelősségükre úgy közelítsék meg, hogy a füst, a pernye és a parázs az egészségükben, testi épségükben és ruházatukban ne okozzon kárt!

 Megértésüket kérve, tisztelettel:

 a Mohácsi Busójárás szervezői